ligia-hojdaLigia-Raluca Hojda s-a născut pe 6 iunie 1988, fiind primul membru al unei familii frumoase și numeroase din Sighetu-Marmației, Maramureș. Dragostea pentru muzică i-a fost insuflată de catre familie, unde exista un cult pentru artă, pentru cultură. În faza inițială, mama a fost cea care s-a ocupat atât de educația muzicală, cât și de cea instructivă, legănându-i copilăria în cântece tradiționale, de leagăn si cântecele specifice vârstei. Apoi tatăl a continuat, fiind un împătimit al muzicii folk și nu numai, cochetând cu muzica și făcând parte din diverse cenacluri unde a obținut premii naționale, în perioada adolescenței și studenției.

A cântat  pentru prima dată pe o scenă,  la vârsta de 7 ani, alături de sora sa, Maria Hojda, îndrumate fiind de tatăl lor, care le-a dat primele lecții de chitară.  A urmat cursurile Școlii de Muzică și Arte Plastice din Sighetu-Marmației, clasele I-IV pian, V-VIII chitară. A absolvit Liceul „Regele Ferdinand”,  clasele I-XII, IX-XII- profil matematică- informatică. În perioada liceului, a cântat la diverse evenimente școlare și,  alături de sora sa, Maria, la diverse concerte si festivaluri județene și naționale.  A participat și la câteva concursuri, cum ar fi Fetivalul Național de Muzică Francofonă, unde a obținut premiul III cu o compoziție proprie,  Festivalul Național Mamaia.

A urmat cursurile Facultății de Știința și Ingineria Mediului, Facultatea de Drept, Univesitatea Babeș Bolyai, Cluj-Napoca, după care a continuat cu un master, la Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, Universitatea Politehnică București.  În perioada studiilor nu a mai cântat decât foarte rar, în cercuri restrânse, informale. Deoarece pasiunea pentru muzică  și visul din copilărie nu au încetat, în anul 2014 s-a înscris la preselecțiile Vocea României. A intrat în concurs în echipa lui Tudor Chirilă și a ajuns până în semifinală. Această experință i-a întărit dorința de a face muzică în mod profesionist și de a le transmite oamenilor emoția, frumosul și bucuria de a cânta.